Passa al contingut principal

Tattoo i pírcing


Yana, Vasylina i Viktoriya

Avui en dia els tatuatges i els pírcings s’han fet molt populars, sobretot entre els joves. Quan anem pels carrers podem veure moltes persones que s’han fet com a mínim un tatuatge o un pírcing.
Aquestes coses poden servir com a mètode d’autoexpressió, hi ha gent que les fa per sentir-se més protegit i segur.
Els tatuatges també, a vegades, signifiquen alguna cosa important per a la persona que els porta, o bé se’ls fan per tancar una cicatriu. També hi ha casos en què es fan tatuatges per demostrar el seu amor o per fer-se famós.

TATTOO

Els tatuatges poden ser de diferents estils i mides. Començant per tatuatges petits,d’uns quants centímetres i acabant per tot el cos.
ESTILS DE TATOO:

 
minimalista                                       realista                                           new school


                 
biomecànica                          old school                                     hand poke                
blackwork                              linework                                              gravat


           
aquarel·la                                             sketch style


Els tatuatges a vegades poden ser molt bonics i fets amb estil, però abans de fer-nos un tatuatge hem de pensar que és per tota la vida i hem de saber les conseqüències que pot tenir, com per exemple: malalties a la pell, infeccions... 
Per prevenir això hem de buscar un mestre de tatuatges que faci bé el seu treball, amb cura i professionalisme i que utilitzi els materials nets i d’alta qualitat. També és molt important fer-ho en un lloc especialitzat on fan els tatuatges, perquè hi ha moltes persones que els fan a casa i no sempre utilitzen els materials ben estèrils d’alta qualitat. 
És veritat que en un saló el tatuatge et costarà més, però és millor estar segur que te'l faran bé i que no tindràs cap malaltia, encara que hagis de pagar més. Has de recordar que la teva salut és el més important i sempre tens dret a demanar al mestre que et fa el tatuatge que t’ensenyi tot el material que farà servir. 

Si et vols fer un tatuatge però no n’estàs segur o tens por, sempre tens l’alternativa de fer-te un tatuatge de henna (mehndi). Aquest tatuatge es fa amb una mena de pintura que es queda a la pell més o menys per una setmana (depèn de quina henna fas servir) i també és bona per a la pell. Una altra possibilitat pot ser un tatuatge que es queda a la pell.

PÍRCING
Un altre mètode de modificacions de la pell és el pírcing.
El pírcing pot ser normal o microdermal (intradèrmic) . El microdermal està compost d’un petit implant que s’introdueix a la pell i després en aquell implant es pot col·locar una joia o diamant.
Com ja hem dit amb els tatuatges, abans de fer alguna cosa radical s’ha de pensar molt bé perquè pot tenir conseqüències molt greus. Per exemple quan el mestre et fa el pírcing et pot punxar un nervi i et pot paralitzar el cos. A vegades el teu cos no accepta el material de què està fet el pírcing. I al final el pírcing s’ha de tractar amb responsabilitat i desinfectar-lo cada dia mentre es cura.
Igual com amb al tatuatge aquesta modificació pot portar infeccions. Les infeccions poden ser introduïdes al teu cos perquè el professional tenia els materials bruts o perquè tu mateix no t’has curat bé el teu pírcing. Per això quan estàs al saló pots demanar al mestre que t’ensenyi tots els materials que farà servir per fer-te el pírcing i com els neteja.

Exemples de pírcingsComentaris

Entrades populars

ÈXIT ROTUND DEL DELF SCOLAIRE 2018 A L’INSTITUT LA SEGARRA

Fa gairebé dos mesos ja vam mencionar que set alumnes de l’Institut La Segarra es van presentar a les proves per a l’obtenció dels diplomes DELF Scolaire en llengua francesa.
Doncs, ara sí, ja sabem els resultats! I han sigut immillorables! Tots els alumnes han superat les proves i amb molt bons resultats! Així que cal donar l’enhorabona i felicitar als diplomats DELF 2018 i que són (seguint l’ordre de la foto, d’esquerra a dreta): la Carla Gual (4t ESO A, nivel A2), l’Ivan Peiró (4t ESO A, nivel A2), l’Alex Rodríguez (4t ESO B, nivel A2), l’Hajar Khdli (1r Batxillerat B, nivel B1), la Cristina Tolosa (1r Batxillerat B, nivel B1), la Irene Gómez (4t ESO A, nivel A2), i la Mariam El Laghdas (4t ESO B, nivel A2).


Cal recordar que aquests diplomes estan reconeguts mundialment i per tant és una gran eina per fer currículum de cara a futures feines ja que als dipositaris d’aquests tipus de diplomes se’ls reconeix i habilita, el nivel màxim que hagin obtingut, per circular per qualsevol pa…

Frases Fetes

Álex Rodríguez i Arnau Sánchez

FRASES FETES


Les frases fetes són expressions que tenen forma fixa, tenen sentit figurat i són d’ús comú per la majoria dels parlants d’un mateix idioma.

En els darrers anys s’ha perdut molt l’ús d’aquestes frases tot i que sempre han estat allà.

Aquí podeu veure un recull de les frases fetes més comuns en català, amb l’explicació dels seus significats al final, però abans us proposem intentar endevinar el màxim de frases fetes possibles!1- FER 


2-
3- FER i 
4- DONAR PER 

5- ANAR 
6- FER LA 


7- TENIR LA 8- 


9- 


10- Fer 


11- Tocar 


12- al 
13- Tenir