Passa al contingut principal

Entrevista a Òscar Diez


Marc McClay i Marc Ferrerol
L'Òscar Diez és un nedador del Club Natació Cervera de 16 anys que fa ara 4t d'ESO al nostre Institut, IES La Segarra. Ha participat en moltes competicions al llarg dels 7 anys que porta federat i avui li hem fet una entrevista.

- Hola Òscar, moltes gràcies per haver vingut.
Gràcies per convidar-me en aquesta entrevista.

- D'on et ve aquesta passió per nadar?
Doncs al meu pare li agradava molt nadar i em portava a un cursets de natació allà a Igualada, des de molt petit.  Fins que l'entrenadora del club, em va proposar d'anar a provar-ho i em vaig adonar que m'agradava molt i volia anar-hi cada dia.
- Quan vas començar a competir? Guanyaves?
Vaig començar a competir a 4t de primària, però no quedava dels primers mai. Era dels que quedaven a la meitat de la classificació.

- Quan vas començar a guanyar i a destacar en relació als altres?
Vaig començar a guanyar uns campionats que va haver-hi l'estiu que acabava 6è de Primària, i és quan vaig veure que aquest esport, a part d'agradar-me, se'm donava bé.- Has tingut alguna època dolenta?
Sí, ja que els darrers anys he tingut una entrenadora que em desmotivava a mi i als meus companys, em tractava malament (m'insultava, humiliava, em demostrava menyspreu, ...)

- Per què vas venir a nadar al club de Cervera?
Tinc un amic del meu club que va venir a nadar aquí a Cervera i em va explicar que hi havia un bon ambient, l'entrenador era molt bo i vaig dir que estava molt bé; i llavors el meu pare, l'estiu passat es va posar en contacte amb l'entrenador i li va preguntar si jo també podria venir a entrenar aquí a Cervera i vaig dir que sí. Aquell any era campió de Catalunya.

- En quins campionats importants has participat?
 Els campionats més importants on he participat han estat els d’Espanya on ja hi he anat 3 cops, tot i que aquest any no hi he pogut anar per culpa d’una fractura a dos metacarpians a la mà dreta.

- Tens intenció de dedicar-te a aquest esport?
El meu objectiu és arribar a una categoria absoluta i en el millor dels casos, anar als Europeus o Mundials.

- Què n'opines de l'acollida del centre?
Al principi se'm va fer molt “raro” ja que no coneixia a ningú, i em costava orientar-me, però ràpidament vaig començar a conèixer més gent i em vaig sentir més segur

En conclusió, l’Òscar és un nen que des de ben petit ja li agradava tot el que està relacionat amb l’aigua. Avui en dia, ha arribat a participar en grans competicions com els campionats d’Espanya, opens... I tot i els obstacles amb els quals s’ha trobat pel camí, ha sabut tirar endavant amb molt d’esforç i sacrifici fins algun dia, aconseguir els seus objectius, arribar a la categoria més alta, l’absolut.

Comentaris

Entrades populars

OPERACION TRIUNFO

Aquest any, un dels programes més vistos entre els adolescents ha estat OT (Operación triunfo). El programa tracta d’un concurs musical, que pretén formar cantants de música comercial .

En primer lloc, a la gala 0 comencen 18 concursants, però només en passen 16. Els concursants estan en una acadèmia on hi ha professors que els ajuden a preparar els temes adjudicats. Cada setmana, els concursants demostren les seves capacitats com a cantants en una gala en directe. El jurat nomina als quatre que creuen que podien haver fet millor l'actuació o perquè els altres companys han estat superiors. D'aquests, els professors de l'acadèmia, salven a 1 d'ells, els companys salven a un dels 3 que queden, fent que els dos últims es tinguin que enfrontar en la pròxima gala. Els nomenats es preparen una cançó per demostrar al públic que poden progressar i aquest elimina a un d'ells a partir de les votacions. A la final arriben 5 concursants. Aquest any han estat l’Amaia, l’Aitana, …

ELS MILLORS FESTIVALS D’ADOLESCENTS PER AQUEST ESTIU. FESTA I MÉS FESTA!!!!!!!!!!!!!

ACAMPADA JOVE: 19, 20, 21 JULIOL, MONTBLANC.  L'acampada Jove és el festival polític musical de refèrencia dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. És una trobada de la festa amb música en català i internacional amb accent reivindicatiu. Durant l'estada també es fan activitats, xerrades... a favor dels Països Catalans.
CANET ROCK: 7 DE JULIOL, CANET DE MAR.
Festival estrella de la música catalana. Dotze hores de música, des de les 6 de la tarda fins les 6 del matí, fins que surti el sol!!
Festival accessible per a tots els públics.(BBF)BARCELONA BEACH FESTIVAL: Platja del Fòrum / Parc de la Pau, a Sant Adrià de Besòs BARCELONA.
El BBF reuneix els millors dj nacionals i internacionals de la música “Electronic Dance Music”. (Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike….)FESTIVAL CRUÏLLA: 13 i 14 JULIOL. PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA.
Són 40 actuacions en directe en diferents escenaris del Parc del …