Passa al contingut principal

Diferències entre l’escola a Ucraïna i Catalunya

Diferències entre l’escola a Ucraïna i a Catalunya

Els estudis a Ucraïna es diferencien molt dels estudis a Catalunya. Tant en els mètodes d’ensenyament com l’escola com a edifici.

Primer de tot s’ha de dir que comencem l'escola el primer  dia de setembre. I aquest dia es fa una festa d'alumnes i professors. En aquesta festa tots van amb uniforme i les noies porten llaços al cabell. I alguns alumnes porten flors pels professors. Les classes s'acaben el dia 25 de maig,i en aquest dia també fan una festa de final de curs. I els alumnes del Grau 11è ( que equival l'últim curs abans d'entrar a la universitat) ballen un ball.També com es pot veure a la foto tots els alumnes van amb un uniforme de l’escola que pot ser de diferents colors. Pot ser de color negre, verd, roig, blau. L'uniforme és uns pantalons (noies poden portar faldilles), una samarreta blanca i una jaqueta.

Les escoles funcionen molt diferent que aquí, per exemple, a les escoles d’Ucraïna els alumnes estudien 9 o 11 anys i tot això en un mateix centre. Després pots elegir si vols anar a estudiar després del 9è grau o del 11è. Però si vols anar a la universitat has d'acabar l'11è grau i fer uns exàmens a nivell de tot el país. També a les escoles d' Ucraïna els alumnes no poden elegir les optatives que volen estudiar i tots tenen unes matèries obligatòries.

Una cosa que també es diferencia molt és que les classes duren 45 minuts i entre cada classe hi ha un esbarjo que pot durar de 10 a 30 min.

Com es pot veure a les fotos, els col·legis d’Ucraïna no s’assemblen gens als d’aquí, tant de dins com de fora. A cada classe hi ha moltes plantes i no hi ha pissarres digitals. Al costat de cada escola també hi ha uns jardins de flors.

Yana Prysyazhnyuk, Vasylyna Mordukh, Viktoriia Maksymemko

Comentaris

Entrades populars

OPERACION TRIUNFO

Aquest any, un dels programes més vistos entre els adolescents ha estat OT (Operación triunfo). El programa tracta d’un concurs musical, que pretén formar cantants de música comercial .

En primer lloc, a la gala 0 comencen 18 concursants, però només en passen 16. Els concursants estan en una acadèmia on hi ha professors que els ajuden a preparar els temes adjudicats. Cada setmana, els concursants demostren les seves capacitats com a cantants en una gala en directe. El jurat nomina als quatre que creuen que podien haver fet millor l'actuació o perquè els altres companys han estat superiors. D'aquests, els professors de l'acadèmia, salven a 1 d'ells, els companys salven a un dels 3 que queden, fent que els dos últims es tinguin que enfrontar en la pròxima gala. Els nomenats es preparen una cançó per demostrar al públic que poden progressar i aquest elimina a un d'ells a partir de les votacions. A la final arriben 5 concursants. Aquest any han estat l’Amaia, l’Aitana, …

ELS MILLORS FESTIVALS D’ADOLESCENTS PER AQUEST ESTIU. FESTA I MÉS FESTA!!!!!!!!!!!!!

ACAMPADA JOVE: 19, 20, 21 JULIOL, MONTBLANC.  L'acampada Jove és el festival polític musical de refèrencia dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. És una trobada de la festa amb música en català i internacional amb accent reivindicatiu. Durant l'estada també es fan activitats, xerrades... a favor dels Països Catalans.
CANET ROCK: 7 DE JULIOL, CANET DE MAR.
Festival estrella de la música catalana. Dotze hores de música, des de les 6 de la tarda fins les 6 del matí, fins que surti el sol!!
Festival accessible per a tots els públics.(BBF)BARCELONA BEACH FESTIVAL: Platja del Fòrum / Parc de la Pau, a Sant Adrià de Besòs BARCELONA.
El BBF reuneix els millors dj nacionals i internacionals de la música “Electronic Dance Music”. (Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike….)FESTIVAL CRUÏLLA: 13 i 14 JULIOL. PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA.
Són 40 actuacions en directe en diferents escenaris del Parc del …