Passa al contingut principal

LES PANTALLES FAN AUGMENTAR LA MIOPIA A LA POBLACIÓ MÉS JOVE

L'ús excessiu de les pantalles d’ordinador, de televisor o de mòbil perjudiquen alguns aspectes de la nostra salut. Tot i estar bastant informats, sovint se’ns passen per alt moltes coses i d’això volem parlar en el següent article!

Un abús de les pantalles pot provocar fatiga visual, envelliment prematur de la retina, mal de cap, nàusees i insomni. A més a més, alguns estudis afirmen que els infants que fan un mal ús d’aquests aparells electrònics, pateixen problemes d’atenció i impulsivitat.

Al mateix temps, hi ha un gran nombre de persones que fan un ús erroni dels auriculars. Aquest so fort i constant desenvolupa traumes que al mateix temps provoca lesions a les cèl·lules internes de l'oïda i causen pèrdua d’audició. Aquesta afectació no es recuperable i tendeix a augmentar.

Per a evitar aquestes lesions o disminuir-les podem dur a terme alguns consells mèdics:
  • Mantenir una postura recta quan estiguem asseguts davant d’una pantalla.
  • Fer alguns estiraments de tant en tant per que no se'ns debilitin els músculs.
  • Regular la il·luminació de la pantalla per a que no se'ns posin els ulls vermells. 
  • Utilitzar l'aparell a una alçada adequada per no tenir mals d'esquena. 
  • No estar molta estona davant d'un aparell electrònic. 
  • Utilitzar el volum dels auriculars en la franja recomanable.

També hem de tenir en compte altres hàbits de salut:

  • El descans. Els joves i infants haurien de dormir entre 8 i 10 hores diàries per tal de descansar suficientment. En canvi, els adults haurien de dormir entre 7 i 8 hores diàries. 
  • La llum dels aparells electrònics ha d’adaptar-se a la il·luminació de l’entorn. Quanta més llum exterior hi ha, més il·luminada ha d’estar la pantalla. D’altra banda, quanta menys llum hi ha, menys il·luminada l’hem de tenir. Tot i així, s’ha de vigilar i no moure’s en els extrems. 
Queralt Velasco, Jordi Palou i Irene Blanco


Comentaris

Entrades populars

Frases Fetes

Álex Rodríguez i Arnau Sánchez

FRASES FETES


Les frases fetes són expressions que tenen forma fixa, tenen sentit figurat i són d’ús comú per la majoria dels parlants d’un mateix idioma.

En els darrers anys s’ha perdut molt l’ús d’aquestes frases tot i que sempre han estat allà.

Aquí podeu veure un recull de les frases fetes més comuns en català, amb l’explicació dels seus significats al final, però abans us proposem intentar endevinar el màxim de frases fetes possibles!1- FER 


2-
3- FER i 
4- DONAR PER 

5- ANAR 
6- FER LA 


7- TENIR LA 8- 


9- 


10- Fer 


11- Tocar 


12- al 
13- Tenir

ÈXIT ROTUND DEL DELF SCOLAIRE 2018 A L’INSTITUT LA SEGARRA

Fa gairebé dos mesos ja vam mencionar que set alumnes de l’Institut La Segarra es van presentar a les proves per a l’obtenció dels diplomes DELF Scolaire en llengua francesa.
Doncs, ara sí, ja sabem els resultats! I han sigut immillorables! Tots els alumnes han superat les proves i amb molt bons resultats! Així que cal donar l’enhorabona i felicitar als diplomats DELF 2018 i que són (seguint l’ordre de la foto, d’esquerra a dreta): la Carla Gual (4t ESO A, nivel A2), l’Ivan Peiró (4t ESO A, nivel A2), l’Alex Rodríguez (4t ESO B, nivel A2), l’Hajar Khdli (1r Batxillerat B, nivel B1), la Cristina Tolosa (1r Batxillerat B, nivel B1), la Irene Gómez (4t ESO A, nivel A2), i la Mariam El Laghdas (4t ESO B, nivel A2).


Cal recordar que aquests diplomes estan reconeguts mundialment i per tant és una gran eina per fer currículum de cara a futures feines ja que als dipositaris d’aquests tipus de diplomes se’ls reconeix i habilita, el nivel màxim que hagin obtingut, per circular per qualsevol pa…