Passa al contingut principal

JOC DE TRONS


Joc de trons és una serie molt coneguda que s’ha anat fent molt famosa durant els últims anys. La sèrie ens situa en un lloc imaginari anomenat Terra de Ponent.


Em aquest lloc veurem com els personatges lluitaran per aconseguir el cobdiciat ‘’Tro de Ferro’’. Podrem observar des d’un lloc omnipotent la situació de cadascun dels personatges i de les famílies a les quals pertanyen.


Els protagonistes formen part de la família Stark, els quals viuen al nord del territori en una ciutat anomenada ‘Invernalia’ i són anomenats ‘’Guardians del Nord’’. En destaquem els següents personatges:

Eddard Stark: Pare de la família i guardià del nord


Sansa Stark: Filla gran de la família.


Jon Snow: Fill bastard d’Eddard Stark.


Robb Stark: Fill gran de la família. Hereu del tro d’Invernalia.


Brandon Stark: El segon més petit de la família. Les seves habilitats el portaran a descobrir coses noves.


Arya Stark: De la mateixa edat que el Brandon. Intenta fugir dels tòpics de donzella que se li imposen.


Rickon Stark: Fill més petit de la família.

Els seus enemics son els integrants de la família Lannister, la qual mitjançant el matrimoni, aconsegueix el domini del ‘Tro de Ferro’. Els personatges més importants que la constitueixen són:


Cersei Lannister: Promesa del rei de ponent i mare de dos nois i una noia, lluitarà pel bé de la seva pròpia família.


Tyrion Lannister: Germà petit de Cersei. Repudiat per la seva família per tenir acondroplàcia, farà tot el possible per reivindicar els seus drets.


Jamie Lannister: Germà bessó de Cersei. Causant de la mort de l’antic rei.


Tywin Lannister: Pare dels tres germans. Intentarà posar la seva família al capdavant de tot.

Cersei Lannister està casada amb en Robert, el rei de Ponent el qual pertany a la família Baratheon:


Robert Baratheon: Rei de Ponent, utilitza el seu poder per fer el que vol.Joffrey Baratheon (i els seus dos germans): Fills de Cersei i Robert.


Stannis Baratheon: Germà de Robert Baratheon i senyor de Drangonstone


Renly Baratheon: Germà petit de Robert i Stannis i senyor del ‘Bastión de Tormentas’.

I a l’altra banda de Ponent, l’antiga família que va tenir el poder del tro abans del regnat de Robert l’usurpador, queden dos exiliats de la família Targaryen, antiga casa que controlava els dracs i que ara, intentarà recuperar el poder del regne.


Viserys Targaryen: Germà gran de Daenerys i hereu al tro.


Daenerys Targaryen: Noia de gran caràcter que utilitzarà el seu poder per conquerir el món.

La trama anirà avançant i es destaparà el secret dels caminants blancs, unes criatures que existeixen des de fa segles i que tornaran a renéixer en el proper hivern.EL PAPER DE LA DONA A LA SÈRIE

És obvi que la sèrie, ambientada en una època medieval, tracta a les dones com a objecte sexual. Només donen importància a la seva capacitat de reproducció per continuar amb el llinatge, a més d’aquelles dones que no pertanyen a la noblesa i que són objecte de violacions en molts casos. Però per altra banda, les forces més prominents de la sèrie són dues dones, la qual cosa ens porta a fer una comparació amb el joc d’escacs, on el rei és el de màxima importància, però el seu moviment és molt limitat. En canvi, la reina és capaç de fer quasi tots els moviments que vulgui i a la vegada pot ser prescindible tot i la seva importància. Es veu ben clar que això és una comparació amb la vida que es portava a l’època i pot donar lloc a reflexions variades.

Comentaris

Entrades populars

Frases Fetes

Álex Rodríguez i Arnau Sánchez

FRASES FETES


Les frases fetes són expressions que tenen forma fixa, tenen sentit figurat i són d’ús comú per la majoria dels parlants d’un mateix idioma.

En els darrers anys s’ha perdut molt l’ús d’aquestes frases tot i que sempre han estat allà.

Aquí podeu veure un recull de les frases fetes més comuns en català, amb l’explicació dels seus significats al final, però abans us proposem intentar endevinar el màxim de frases fetes possibles!1- FER 


2-
3- FER i 
4- DONAR PER 

5- ANAR 
6- FER LA 


7- TENIR LA 8- 


9- 


10- Fer 


11- Tocar 


12- al 
13- Tenir

ÈXIT ROTUND DEL DELF SCOLAIRE 2018 A L’INSTITUT LA SEGARRA

Fa gairebé dos mesos ja vam mencionar que set alumnes de l’Institut La Segarra es van presentar a les proves per a l’obtenció dels diplomes DELF Scolaire en llengua francesa.
Doncs, ara sí, ja sabem els resultats! I han sigut immillorables! Tots els alumnes han superat les proves i amb molt bons resultats! Així que cal donar l’enhorabona i felicitar als diplomats DELF 2018 i que són (seguint l’ordre de la foto, d’esquerra a dreta): la Carla Gual (4t ESO A, nivel A2), l’Ivan Peiró (4t ESO A, nivel A2), l’Alex Rodríguez (4t ESO B, nivel A2), l’Hajar Khdli (1r Batxillerat B, nivel B1), la Cristina Tolosa (1r Batxillerat B, nivel B1), la Irene Gómez (4t ESO A, nivel A2), i la Mariam El Laghdas (4t ESO B, nivel A2).


Cal recordar que aquests diplomes estan reconeguts mundialment i per tant és una gran eina per fer currículum de cara a futures feines ja que als dipositaris d’aquests tipus de diplomes se’ls reconeix i habilita, el nivel màxim que hagin obtingut, per circular per qualsevol pa…