Passa al contingut principal

CERVERA ACULL LA XXV TROBADA DE CORALS DE SECUNDÀRIA

El passat dijous dia 9 de maig, al Gran Teatre de la Passió de Cervera, es va celebrar la XXV Trobada de Corals de Secundària, organitzada pel Departament d’Educació i presentada per l’actor i músic lleidatà Ferran Aixalà. Es va fer a Cervera en motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2019 i, justament, es celebrava el 25è aniversari d'aquesta trobada, on van assistir-hi gairebé 5000 alumnes de tot Catalunya.


Durant tot el matí es van cantar i tocar vàries peces, com per exemple Heal the World de Michael Jackson, Quan tot s’enlaira de Txarango o Els Segadors. Hi havia tanta gent que es van dividir en dos grups per cantar, ja que l’aforament no era suficient per acollir tots els músics i cantaires. Mentre uns assajaven, els altres aprofitaven per recórrer els carrers de la ciutat i conèixer-la de primera mà.

La jornada d’assajos va començar a les 8 del matí i, seguidament, van començar els concerts, fins gairebé les 14 h del migdia.

A més de les veus, es va comptar amb les orquestres de Cervera, Lleida, Vila-seca i l’IEA Oriol Martorell de Barcelona.

En acabar els dos concerts, es va repartir un petit esmorzar a tots els músics de les orquestres que van participar, i al final de cada sessió, es van entregar diplomes a cada institut que va participar en la multitudinària trobada.

Beth Rius, Júlia Gorro i Berta Gabarró

Comentaris

Entrades populars

Frases Fetes

Álex Rodríguez i Arnau Sánchez

FRASES FETES


Les frases fetes són expressions que tenen forma fixa, tenen sentit figurat i són d’ús comú per la majoria dels parlants d’un mateix idioma.

En els darrers anys s’ha perdut molt l’ús d’aquestes frases tot i que sempre han estat allà.

Aquí podeu veure un recull de les frases fetes més comuns en català, amb l’explicació dels seus significats al final, però abans us proposem intentar endevinar el màxim de frases fetes possibles!1- FER 


2-
3- FER i 
4- DONAR PER 

5- ANAR 
6- FER LA 


7- TENIR LA 8- 


9- 


10- Fer 


11- Tocar 


12- al 
13- Tenir

ÈXIT ROTUND DEL DELF SCOLAIRE 2018 A L’INSTITUT LA SEGARRA

Fa gairebé dos mesos ja vam mencionar que set alumnes de l’Institut La Segarra es van presentar a les proves per a l’obtenció dels diplomes DELF Scolaire en llengua francesa.
Doncs, ara sí, ja sabem els resultats! I han sigut immillorables! Tots els alumnes han superat les proves i amb molt bons resultats! Així que cal donar l’enhorabona i felicitar als diplomats DELF 2018 i que són (seguint l’ordre de la foto, d’esquerra a dreta): la Carla Gual (4t ESO A, nivel A2), l’Ivan Peiró (4t ESO A, nivel A2), l’Alex Rodríguez (4t ESO B, nivel A2), l’Hajar Khdli (1r Batxillerat B, nivel B1), la Cristina Tolosa (1r Batxillerat B, nivel B1), la Irene Gómez (4t ESO A, nivel A2), i la Mariam El Laghdas (4t ESO B, nivel A2).


Cal recordar que aquests diplomes estan reconeguts mundialment i per tant és una gran eina per fer currículum de cara a futures feines ja que als dipositaris d’aquests tipus de diplomes se’ls reconeix i habilita, el nivel màxim que hagin obtingut, per circular per qualsevol pa…