Passa al contingut principal

LA FIRA DE L’OU                 LA FIRA DE L’OU

Aquest any la fira de l’ou serà el dia 10 de juny.

Què és la fira de l’ou?

La Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet es va començar a celebrar l’any 1996. Aquesta celebració es anomenada així perquè en aquesta localitat hi ha un gran nombre de granges de gallines ponedores.

Aquest fet converteix a Sant Guim en una de les màximes poblacions productores d’ous de tot Catalunya. La Fira de l’Ou es celebra el segon diumenge de juny.

La fira compta amb un mercat amb productes i serveis del municipi; un mercat de productes artesanals i alimentaris d'arreu dels països catalans; activitats i tallers varis relacionats amb l'ou, esmorzar popular, mostra de tot tipus d'ous; activitats i tallers varis relacionats amb la cultura tradicional i popular catalana, i activitats i demostracions per part de les entitats locals del municipi. Hi haurà una mostra de diversos tipus d'ous: gallina, guatlla, estruç...


ACTIVITATS QUE PODEM TROBAR?

Repartiment de ½ dotzena d’ous a totes les persones assistents a la fira. (Gratuït)

Es reparteixen un total de 20.000 unitats.
A partir de les 9 del matí:

Un esmorzar gratuït d’ous ferrats.

Repartiment de iogurts del Pastoret. (Gratuït)

Es serviran un total de 2.000 ous ferrats.
A mitja tarda tenim la visita d’un famós. És el convidat per a què trenqui l’ou més gran de xocolata. Desprès aquest ou es repartit per tota la gent present.

Mercat amb diferents productes:

Menjar
Productes artesanals.
Roba
Animals


Altres: Atraccions.
-Activitats per els més menuts.


Si teniu qualsevol dubte, consulteu la pàgina web:


Katerina Chulyk
Alicia Pérez
Imma Caziu

Comentaris

Entrades populars

Frases Fetes

Álex Rodríguez i Arnau Sánchez

FRASES FETES


Les frases fetes són expressions que tenen forma fixa, tenen sentit figurat i són d’ús comú per la majoria dels parlants d’un mateix idioma.

En els darrers anys s’ha perdut molt l’ús d’aquestes frases tot i que sempre han estat allà.

Aquí podeu veure un recull de les frases fetes més comuns en català, amb l’explicació dels seus significats al final, però abans us proposem intentar endevinar el màxim de frases fetes possibles!1- FER 


2-
3- FER i 
4- DONAR PER 

5- ANAR 
6- FER LA 


7- TENIR LA 8- 


9- 


10- Fer 


11- Tocar 


12- al 
13- Tenir

ÈXIT ROTUND DEL DELF SCOLAIRE 2018 A L’INSTITUT LA SEGARRA

Fa gairebé dos mesos ja vam mencionar que set alumnes de l’Institut La Segarra es van presentar a les proves per a l’obtenció dels diplomes DELF Scolaire en llengua francesa.
Doncs, ara sí, ja sabem els resultats! I han sigut immillorables! Tots els alumnes han superat les proves i amb molt bons resultats! Així que cal donar l’enhorabona i felicitar als diplomats DELF 2018 i que són (seguint l’ordre de la foto, d’esquerra a dreta): la Carla Gual (4t ESO A, nivel A2), l’Ivan Peiró (4t ESO A, nivel A2), l’Alex Rodríguez (4t ESO B, nivel A2), l’Hajar Khdli (1r Batxillerat B, nivel B1), la Cristina Tolosa (1r Batxillerat B, nivel B1), la Irene Gómez (4t ESO A, nivel A2), i la Mariam El Laghdas (4t ESO B, nivel A2).


Cal recordar que aquests diplomes estan reconeguts mundialment i per tant és una gran eina per fer currículum de cara a futures feines ja que als dipositaris d’aquests tipus de diplomes se’ls reconeix i habilita, el nivel màxim que hagin obtingut, per circular per qualsevol pa…