Passa al contingut principal

Les dietes


Xavier Belló i Yanislav Kurash

Què és una dieta?
Una dieta és la quantitat d'aliments i begudes que se li proporciona a un organisme en un període de 24 hores, independentment de si cobreix o no les seves necessitats de nutrició. En resum és el conjunt de nutrients que s'absorbeixen després del consum habitual d'aliments.

Actualment una de les qüestions que més ens preocupa és la nostra silueta, el nostre cos exterior, i és que estar prim, s'ha convertit en una moda. Els quilos de més, els "mixelins" i la cel·lulitis s'han convertit en una obsessió per als joves i les joves que no pensen en la seva salut sinó només en què pensaran els altres.

Tots sabem que un excés de quilos ens pot portar problemes i que hem d'intentar seguir una bona alimentació i una dieta equilibrada, però ens hem de mentalitzar  que això ho fem per la nostra salut i no per agradar els altres. El cos humà no ens demana l'extrema primor a la que arribem a vegades, tan sols un control per tal de proporcionar-li el que ell necessita. Així doncs, cal tenir en compte que tots els extrems fan mal, i que tan poc saludable és ser molt gras com estar molt prim.

De dietes n'hi ha de diferents tipus com per exemple:


Dietes vegetarianes

Les dietes vegetarianes s'enfoquen principalment en el consum de productes d'origen vegetal (fruites, verdures, llegums, hortalisses, llavors, grans, etc.).
Existeixen tres variants: la dieta vegetariana estricta, la dieta lacto-vegetariana i l'ovo-lacto-vegetariana.

Dieta mediterrània

Es tracta d'una dieta inspirada en els aliments que es consumeixen habitualment en els pobles que es troben sobre la costa de la mar Mediterrània. Es pot dir que és una dieta saludable, basada principalment en peixos, fruites, vegetals, grans integrals, etc.

Dietes per aprimar

En aquesta classe de dietes hi ha infinitat de variants, però es pot dir que bàsicament les dietes per aprimar se subdivideixen en:
-Dietes baixes en hidrats de carboni.
-Dietes baixes en greixos.
-Dietes baixes en calories.
-Dietes proteiques, baixes en hidrats de carboni.

Comentaris

Entrades populars

OPERACION TRIUNFO

Aquest any, un dels programes més vistos entre els adolescents ha estat OT (Operación triunfo). El programa tracta d’un concurs musical, que pretén formar cantants de música comercial .

En primer lloc, a la gala 0 comencen 18 concursants, però només en passen 16. Els concursants estan en una acadèmia on hi ha professors que els ajuden a preparar els temes adjudicats. Cada setmana, els concursants demostren les seves capacitats com a cantants en una gala en directe. El jurat nomina als quatre que creuen que podien haver fet millor l'actuació o perquè els altres companys han estat superiors. D'aquests, els professors de l'acadèmia, salven a 1 d'ells, els companys salven a un dels 3 que queden, fent que els dos últims es tinguin que enfrontar en la pròxima gala. Els nomenats es preparen una cançó per demostrar al públic que poden progressar i aquest elimina a un d'ells a partir de les votacions. A la final arriben 5 concursants. Aquest any han estat l’Amaia, l’Aitana, …

ELS MILLORS FESTIVALS D’ADOLESCENTS PER AQUEST ESTIU. FESTA I MÉS FESTA!!!!!!!!!!!!!

ACAMPADA JOVE: 19, 20, 21 JULIOL, MONTBLANC.  L'acampada Jove és el festival polític musical de refèrencia dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. És una trobada de la festa amb música en català i internacional amb accent reivindicatiu. Durant l'estada també es fan activitats, xerrades... a favor dels Països Catalans.
CANET ROCK: 7 DE JULIOL, CANET DE MAR.
Festival estrella de la música catalana. Dotze hores de música, des de les 6 de la tarda fins les 6 del matí, fins que surti el sol!!
Festival accessible per a tots els públics.(BBF)BARCELONA BEACH FESTIVAL: Platja del Fòrum / Parc de la Pau, a Sant Adrià de Besòs BARCELONA.
El BBF reuneix els millors dj nacionals i internacionals de la música “Electronic Dance Music”. (Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike….)FESTIVAL CRUÏLLA: 13 i 14 JULIOL. PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA.
Són 40 actuacions en directe en diferents escenaris del Parc del …