Passa al contingut principal

ENTREVISTA AL GENET ALEX CODINAAlex Codina i Nerea García
L 'Alex Codina té 15 anys, viu a Igualada i estudia al nostre institut IES la Segarra, de Cervera. Ell va començar la seva afició pels cavalls amb tan sols mesos, ja que al seu avi li agradaven molt i en tenia uns quants. Però va ser a primer de l'ESO quan s'hi va dedicar  més professionalment.


-Quan vas començar a practicar aquest esport? I per què?

Jo vaig començar de molt petit, amb només uns mesos d'edat ja vaig començar a muntar. Però va ser a primer de l'ESO quan m'hi vaig dedicar més professionalment. Perquè al meu avi li agradaven molt i el meu pare també té molta afició. Suposo que s'encomana això.

-Quantes hores a la setmana hi dediques?
Setmanalment perdo el compte però diàriament entreno dues hores. Tots els dies menys diumenge que es descansa.

-Tens algun pla de treball setmanal?
Sí, el cavalls cada dia al matí surten a fer un passeig de mitja hora per camins, els hi va molt bé per a fortificar-los i per relaxar-se.
A la tarda els muntes. 2 dies a la setmana treballen en llis, 2 dies treballen sobre barres a terra i 2 dies salten. No és bo saltar cada dia.

-Es competeix per edats?

No, dins de cada competició hi ha certs nivells. Cada persona es matrícula a la prova que pensa que està al seu nivell. Quanta més altura més complicació.
Per exemple: 1,10 - 1,20 - 1,30. Els números significen l'alçada a la que està el recorregut.

-Fas moltes competicions?

Sí, ara bàsicament em dedico a fer una competició nacional mensual i una competició internacional cada tres mesos més o menys.

-Alguna anècdota que hagis tingut muntant a cavall.
Anècdotes n'hi ha moltes, però la caiguda més forta va ser fa un any més o menys, em vaig quedar inconscient durant uns quants minuts i quan vaig "despertar" no sabia ni quin dia era. Vaig passar la nit a l'hospital amb observació, però l'endemà vaig reprendre la competició.

-Quants cavalls es necessiten per estar a un alt nivell?

Per a estar a un alt nivell, es necessiten mínim 2 cavalls. Per així anar deixant descansar un i l'altre estar en alta competició, bàsicament per anar-los rotant.

-Per acabar l'entrevista, t'agradaria dedicar-te en un futur a l'hípica?

És un món complicat i difícil però no ho descarto.


Comentaris

Entrades populars

OPERACION TRIUNFO

Aquest any, un dels programes més vistos entre els adolescents ha estat OT (Operación triunfo). El programa tracta d’un concurs musical, que pretén formar cantants de música comercial .

En primer lloc, a la gala 0 comencen 18 concursants, però només en passen 16. Els concursants estan en una acadèmia on hi ha professors que els ajuden a preparar els temes adjudicats. Cada setmana, els concursants demostren les seves capacitats com a cantants en una gala en directe. El jurat nomina als quatre que creuen que podien haver fet millor l'actuació o perquè els altres companys han estat superiors. D'aquests, els professors de l'acadèmia, salven a 1 d'ells, els companys salven a un dels 3 que queden, fent que els dos últims es tinguin que enfrontar en la pròxima gala. Els nomenats es preparen una cançó per demostrar al públic que poden progressar i aquest elimina a un d'ells a partir de les votacions. A la final arriben 5 concursants. Aquest any han estat l’Amaia, l’Aitana, …

ELS MILLORS FESTIVALS D’ADOLESCENTS PER AQUEST ESTIU. FESTA I MÉS FESTA!!!!!!!!!!!!!

ACAMPADA JOVE: 19, 20, 21 JULIOL, MONTBLANC.  L'acampada Jove és el festival polític musical de refèrencia dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. És una trobada de la festa amb música en català i internacional amb accent reivindicatiu. Durant l'estada també es fan activitats, xerrades... a favor dels Països Catalans.
CANET ROCK: 7 DE JULIOL, CANET DE MAR.
Festival estrella de la música catalana. Dotze hores de música, des de les 6 de la tarda fins les 6 del matí, fins que surti el sol!!
Festival accessible per a tots els públics.(BBF)BARCELONA BEACH FESTIVAL: Platja del Fòrum / Parc de la Pau, a Sant Adrià de Besòs BARCELONA.
El BBF reuneix els millors dj nacionals i internacionals de la música “Electronic Dance Music”. (Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike….)FESTIVAL CRUÏLLA: 13 i 14 JULIOL. PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA.
Són 40 actuacions en directe en diferents escenaris del Parc del …