Passa al contingut principal

MÉS “LIKES”, MÉS AMICS?


Avui en dia, vivim en una societat que el que més ens importa és la imatge, a causa dels dispositius digitals i les xarxes socials. El jovent és la part que més s'hi implica en aquest problema, però cada vegada son més nens petits que s’uneixen.

Les xarxes socials són una de les raons, de la qual en fa un ús excessiu. El fet de ser el “popu” se't considera el millor, com més “likes” més sociable ets, en canvi si no en tens suficients ets considerat un “marginat”. I això s’aconsegueix a cop de clic dels likes i dels followers, els seguidors d’una vida de pantalla en la qual gairebé tot és públic i instantani: la marca que estrenes, les ruptures amoroses, els canvis del cos, els riscos als quals t’enfrontes per sobresortir... Molts joves fan un mal ús de les xarxes i abusen de companys, un altre seriós problema que hauríem de tenir en compte.

Hi ha qui pensa que com més likes, més amics. Però, és així?

Segons un estudi de l’OCDE, 7 de cada 10 adolescents espanyols declaren que se senten “realment malament” si no tenen connexió a Internet, i 9 de cada 10 admeten que s’ho passen bé utilitzant dispositius digitals. L’informe, revela que el 91% dels estudiants tenen un telèfon mòbil connectat a Internet a casa i que el 61% es van iniciar a la xarxa abans de complir els 10 anys. La sociòloga i professora dels estudis d’arts i humanitats de la UOC Natàlia Cantó-Milà assegura que “la sensació de sentir-se connectat amb altres no només agrada als més joves, sinó a tothom”.

I tu, quantes hores al dia et passes amb el mòbil ? enquesta:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflRghPDMIw-pC-gGg2AAnRWS9aixp8fR9gzo5YIDjcxzIeSg/viewform?usp=sf_link

Mariam El Laghdas, Anna Márquez i Alfa Yanet Ventura

Comentaris

Entrades populars

OPERACION TRIUNFO

Aquest any, un dels programes més vistos entre els adolescents ha estat OT (Operación triunfo). El programa tracta d’un concurs musical, que pretén formar cantants de música comercial .

En primer lloc, a la gala 0 comencen 18 concursants, però només en passen 16. Els concursants estan en una acadèmia on hi ha professors que els ajuden a preparar els temes adjudicats. Cada setmana, els concursants demostren les seves capacitats com a cantants en una gala en directe. El jurat nomina als quatre que creuen que podien haver fet millor l'actuació o perquè els altres companys han estat superiors. D'aquests, els professors de l'acadèmia, salven a 1 d'ells, els companys salven a un dels 3 que queden, fent que els dos últims es tinguin que enfrontar en la pròxima gala. Els nomenats es preparen una cançó per demostrar al públic que poden progressar i aquest elimina a un d'ells a partir de les votacions. A la final arriben 5 concursants. Aquest any han estat l’Amaia, l’Aitana, …

ELS MILLORS FESTIVALS D’ADOLESCENTS PER AQUEST ESTIU. FESTA I MÉS FESTA!!!!!!!!!!!!!

ACAMPADA JOVE: 19, 20, 21 JULIOL, MONTBLANC.  L'acampada Jove és el festival polític musical de refèrencia dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. És una trobada de la festa amb música en català i internacional amb accent reivindicatiu. Durant l'estada també es fan activitats, xerrades... a favor dels Països Catalans.
CANET ROCK: 7 DE JULIOL, CANET DE MAR.
Festival estrella de la música catalana. Dotze hores de música, des de les 6 de la tarda fins les 6 del matí, fins que surti el sol!!
Festival accessible per a tots els públics.(BBF)BARCELONA BEACH FESTIVAL: Platja del Fòrum / Parc de la Pau, a Sant Adrià de Besòs BARCELONA.
El BBF reuneix els millors dj nacionals i internacionals de la música “Electronic Dance Music”. (Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike….)FESTIVAL CRUÏLLA: 13 i 14 JULIOL. PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA.
Són 40 actuacions en directe en diferents escenaris del Parc del …