Passa al contingut principal

El “Lean”

Aquesta beguda molt popularitzada en els drogoaddictes cada cop està agafant més terreny i està més acceptada.

Aquesta és una nova substància bastant nociva per a la salut, consisteix a barrejar xarop per a la tos que conté codeïna i prometazina amb refrescos com ara sprite, 7up. Després s'afegeix gel i podríem dir que ja estaria preparat.

Com ja hem dit és una substància molt fàcil d'obtenir, ja que el xarop per la tos, que pot sembla l'únic complicat d'aconseguir, només cal anar a una farmàcia i comprar-lo. No és necessària cap recepta.

Pel que fan els efectes a curt termini, és a dir, les sensacions que provoca, normalment són sensacions de relax, distorsió de la realitat i pot esdevenir en paranoies. No volem dir que el xarop per a la tos sigui dolent pel cos, ja que els metges recepten dosis molt petites i per tant se'n pot fer un ús adequat consumin el que el metge recepta.

Aquesta substància, el “Lean”, està qualificada de droga, ja que crea dependència i mal estar quan no en consumeixes, és a dir, provoca la síndrome d'abstinència, reconegut en totes les drogues.

Per altra banda, el consum rutinari durant molt temps pot causar greus problemes en l'organisme humà, ja que a llarg termini produeix efectes com ara crisis respiratòria.

Es va popularitzar als anys 60 i 70 a Estats Units i va arribar a ser utilitzada als 90 i ara ha tornat a agafar força, ja hi han morts registrades per l'ús d'aquesta substància com ara Pimp C.

Durant els últims anys aquesta droga s'ha popularitzat massivament en el món dels drogoaddictes i ara també gent sense problemes amb les drogues ha començat a consumir. La gent el considera un líquid refrescant amb xarop per la tos inofensiu, però realment el podríem considerar nociu.

Així doncs, aquest article té una finalitat informativa perquè aquells que ho desconeguin en puguin ser conscients i prendre decisions acertades si es troben en algun moment amb aquesta substància.

Álvar Romero i Ramon Ninot


Comentaris

Entrades populars

OPERACION TRIUNFO

Aquest any, un dels programes més vistos entre els adolescents ha estat OT (Operación triunfo). El programa tracta d’un concurs musical, que pretén formar cantants de música comercial .

En primer lloc, a la gala 0 comencen 18 concursants, però només en passen 16. Els concursants estan en una acadèmia on hi ha professors que els ajuden a preparar els temes adjudicats. Cada setmana, els concursants demostren les seves capacitats com a cantants en una gala en directe. El jurat nomina als quatre que creuen que podien haver fet millor l'actuació o perquè els altres companys han estat superiors. D'aquests, els professors de l'acadèmia, salven a 1 d'ells, els companys salven a un dels 3 que queden, fent que els dos últims es tinguin que enfrontar en la pròxima gala. Els nomenats es preparen una cançó per demostrar al públic que poden progressar i aquest elimina a un d'ells a partir de les votacions. A la final arriben 5 concursants. Aquest any han estat l’Amaia, l’Aitana, …

ELS MILLORS FESTIVALS D’ADOLESCENTS PER AQUEST ESTIU. FESTA I MÉS FESTA!!!!!!!!!!!!!

ACAMPADA JOVE: 19, 20, 21 JULIOL, MONTBLANC.  L'acampada Jove és el festival polític musical de refèrencia dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. És una trobada de la festa amb música en català i internacional amb accent reivindicatiu. Durant l'estada també es fan activitats, xerrades... a favor dels Països Catalans.
CANET ROCK: 7 DE JULIOL, CANET DE MAR.
Festival estrella de la música catalana. Dotze hores de música, des de les 6 de la tarda fins les 6 del matí, fins que surti el sol!!
Festival accessible per a tots els públics.(BBF)BARCELONA BEACH FESTIVAL: Platja del Fòrum / Parc de la Pau, a Sant Adrià de Besòs BARCELONA.
El BBF reuneix els millors dj nacionals i internacionals de la música “Electronic Dance Music”. (Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike….)FESTIVAL CRUÏLLA: 13 i 14 JULIOL. PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA.
Són 40 actuacions en directe en diferents escenaris del Parc del …