Passa al contingut principal

7 tipus de futbolistes


Els 7 tipus de jugadors que llegiràs ara són el que hi ha en un equip, alguns més importants i d'altres no tant.

1.El crac: Aquest jugador és el que tothom vol en el seu equip. Un noi/a que sap jugar a futbol i que podria guanyar sense passar-la, però ell pensa o decideix que és millor passar-la i jugar tots junts.

2.L'individualista: Aquestes persones són de dos tipus, un que seria un crac però la diferència és que mai passa la pilota i les acaba perdent gairebé totes. El segon és un noi/a que mai passa la pilota i quan la perd sempre culpa els altres.

3.El contista: és el noi/a que sempre rodola pel terra. Un noi que no l'hi agrada el contacte i que sempre exagera una falta.

4.El brut: Ell és un jugador que pensa que fa una entrada netament però va a fer mal. És un noi que li agrada excessivament el contacte, una curiositat és que ell sempre que el toquen s'enfada i va a fer encara més mal.

5. El de la banqueta: Podríem dir que és un home que s'encarrega de portar les aigües a la banqueta, donar aigües als que juguen, animar als jugadors cansats i que als que s'han canviat.

6. El gandul: És el que sempre juga sense moure's del lloc però que té un gran xut que el salva en més d'una ocasió.

7.El dolent: És un jugador que mai juga, sempre està escalfant per sortir però mai ho aconsegueix.
Dibujos de bart jugando futbol - Imagui

Guillem Aldomà i Manel Rivero


Comentaris

Entrades populars

ÈXIT ROTUND DEL DELF SCOLAIRE 2018 A L’INSTITUT LA SEGARRA

Fa gairebé dos mesos ja vam mencionar que set alumnes de l’Institut La Segarra es van presentar a les proves per a l’obtenció dels diplomes DELF Scolaire en llengua francesa.
Doncs, ara sí, ja sabem els resultats! I han sigut immillorables! Tots els alumnes han superat les proves i amb molt bons resultats! Així que cal donar l’enhorabona i felicitar als diplomats DELF 2018 i que són (seguint l’ordre de la foto, d’esquerra a dreta): la Carla Gual (4t ESO A, nivel A2), l’Ivan Peiró (4t ESO A, nivel A2), l’Alex Rodríguez (4t ESO B, nivel A2), l’Hajar Khdli (1r Batxillerat B, nivel B1), la Cristina Tolosa (1r Batxillerat B, nivel B1), la Irene Gómez (4t ESO A, nivel A2), i la Mariam El Laghdas (4t ESO B, nivel A2).


Cal recordar que aquests diplomes estan reconeguts mundialment i per tant és una gran eina per fer currículum de cara a futures feines ja que als dipositaris d’aquests tipus de diplomes se’ls reconeix i habilita, el nivel màxim que hagin obtingut, per circular per qualsevol pa…

Frases Fetes

Álex Rodríguez i Arnau Sánchez

FRASES FETES


Les frases fetes són expressions que tenen forma fixa, tenen sentit figurat i són d’ús comú per la majoria dels parlants d’un mateix idioma.

En els darrers anys s’ha perdut molt l’ús d’aquestes frases tot i que sempre han estat allà.

Aquí podeu veure un recull de les frases fetes més comuns en català, amb l’explicació dels seus significats al final, però abans us proposem intentar endevinar el màxim de frases fetes possibles!1- FER 


2-
3- FER i 
4- DONAR PER 

5- ANAR 
6- FER LA 


7- TENIR LA 8- 


9- 


10- Fer 


11- Tocar 


12- al 
13- Tenir