Passa al contingut principal

SORTIDA DIDÀCTICA A L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA


SORTIDA DIDÀCTICA A L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA

El passat dia 20 de febrer, els alumnes matriculats a l'assignatura de religió de primer d’ESO van fer una sortida didàctica a l’església col.legiata de Santa Maria de Cervera, acompanyats pels professors Jordi León, Motse Mullol i en César Minguella. Tot seguint les explicacions de l'expert de Cervera, el senyor Joan Riu, tinguérem ocasió de conèixer l’interessant patrimoni artístic que atresora el lloc i que reuneix algunes peces d’art que daten del segle XV.


Un moment força interessant fou l’oportunitat de poder contemplar des del cambril de l’altar major la imatge de la patrona amb el nen Jesús assegut a la seva falda, com també poder escoltar, entre les explicacions, el so del carrillò que figura en un dels murs -solemnitat que es reserva per a les grans celebracions-. Enguany no es va ascendir fins al campanar però sí que es va pujar al cor de l'església, al qual s'hi accedeix per una estreta escala de cargol. Tot al llarg del recorregut per l'interior del temple s'anava responent a les nombroses qüestions que es plantejaven i es revelaren curiositats com la de veure la mateixa pila baptismal on la beata Anna Mª Janer i Anglarill o el recent campió del món de motociclisme Marc Màrquez fóren batejats.

César Minguella

Comentaris

Entrades populars

OPERACION TRIUNFO

Aquest any, un dels programes més vistos entre els adolescents ha estat OT (Operación triunfo). El programa tracta d’un concurs musical, que pretén formar cantants de música comercial .

En primer lloc, a la gala 0 comencen 18 concursants, però només en passen 16. Els concursants estan en una acadèmia on hi ha professors que els ajuden a preparar els temes adjudicats. Cada setmana, els concursants demostren les seves capacitats com a cantants en una gala en directe. El jurat nomina als quatre que creuen que podien haver fet millor l'actuació o perquè els altres companys han estat superiors. D'aquests, els professors de l'acadèmia, salven a 1 d'ells, els companys salven a un dels 3 que queden, fent que els dos últims es tinguin que enfrontar en la pròxima gala. Els nomenats es preparen una cançó per demostrar al públic que poden progressar i aquest elimina a un d'ells a partir de les votacions. A la final arriben 5 concursants. Aquest any han estat l’Amaia, l’Aitana, …

ELS MILLORS FESTIVALS D’ADOLESCENTS PER AQUEST ESTIU. FESTA I MÉS FESTA!!!!!!!!!!!!!

ACAMPADA JOVE: 19, 20, 21 JULIOL, MONTBLANC.  L'acampada Jove és el festival polític musical de refèrencia dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. És una trobada de la festa amb música en català i internacional amb accent reivindicatiu. Durant l'estada també es fan activitats, xerrades... a favor dels Països Catalans.
CANET ROCK: 7 DE JULIOL, CANET DE MAR.
Festival estrella de la música catalana. Dotze hores de música, des de les 6 de la tarda fins les 6 del matí, fins que surti el sol!!
Festival accessible per a tots els públics.(BBF)BARCELONA BEACH FESTIVAL: Platja del Fòrum / Parc de la Pau, a Sant Adrià de Besòs BARCELONA.
El BBF reuneix els millors dj nacionals i internacionals de la música “Electronic Dance Music”. (Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike….)FESTIVAL CRUÏLLA: 13 i 14 JULIOL. PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA.
Són 40 actuacions en directe en diferents escenaris del Parc del …